Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с тъпата паразитна ролка на 1,6TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с тъпата паразитна ролка на 1,6TS

Тъй да е*а нейна мама... когато сменях ролките и ремъците взех всичко на SKF, но се оказа че тъпата паразитна ролка е различна. На двигателя ми е пластмасова черна ролка, която излиза също на снимките в каталозите за резервни части, но когато поискам да ми покажат ролката с която разполагат, все се оказваше, че е метална и захващането е друг чешит. Метална ролка, с някаква втулка като фланец и не помня, ама май беше на болт или без болт (някой ако е сменял скоро да ми припомни, че забравих). Тъй ся... върнах старата ролка и вече взе да се разбива и утре смятам да я сменям. Кажете ми какво да правя, че направо се видях в чудо с тая тъпа пластмаса. Какво, що, и откъде да го търся? Горе долу какви пари беше това нещо?

VIN-а на кухата пръчка е: ZAR93000002171845

Мерси предварително!

Ако говориш за паразитната ролка на ангренажа цената е около 60 лв
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

.....

тези дни я смених , с обтяжа е около 70 лв мисля даф беше Ремъка е около 30 лв геитс
      BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Re: .....

Първоначално публикувано от hristiqn
        тези дни я смених , с обтяжа е около 70 лв мисля даф беше Ремъка е около 30 лв геитс
        Паразитната е 60 лв оптяжната е 120 това са цени на Свак немска фирма ремъка на Геитс е 60 лв
        Ремък за 30 лв и ролка за 70 това са цени за пистовия ремък и ролката.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

А нещо по въпроса за самата ролката? Вашите метални или пластмасови са? Аз това се чудя. Дали майсторите, които ми сменяха ролката не разбират, или наистина има разлика при монтажа на тъпата ролка. Повтарям - ролката която е на колата ми е пластмасова, а тази която ми предлагат е метална и е доста различна като механизъм, но диаметъра е същия май. Казаха ми че има няколко вида такива ролки и имало разлика м-у тях, и се чудя дали да я карам при майстор който да се заеме с цялата смяна и да ми одере кожата, или да ида да си купя пак ролката от магазина, и в крайна сметка да се окаже че пак не става?

Comment

просто си я купи рикамби оригинали и си готов
            пласмасова е оригинално, бреда-та е метална, и и липсва там един дълъг болт за захващането, който може и да се приспособи
            но най добре и най лесно е да се земе рикамби оригинали, в ауто италия беше 67лв ако не се лъжа, сега незнам
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Thank you Valjo!

Comment

Re: .....

Първоначално публикувано от Novachev
                Първоначално публикувано от hristiqn
                Паразитната е 60 лв оптяжната е 120 това са цени на Свак немска фирма ремъка на Геитс е 60 лв
                Ремък за 30 лв и ролка за 70 това са цени за пистовия ремък и ролката.
                дааам
                BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Има скъпи (около 60лв.)които се продават заедно с болта На металната и пласмасовата са различни болтовете,единия е по дълак,а другия по широк и не се получава от първия път Успех
                  RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                  0899832271 Сашо

Comment

Working...
                  X